PreviousCategoriiLast
FirstArticole Next

Aurul

Imagini Aurul

I. Date generale

Aur, inel in stil victorianAurul a fost preţuit din cele mai vechi timpuri datorită frumuseţii şi rezistenţei sale. Este maleabil şi a putut fi separat de rocă foarte uşor.

II. Stare naturală

În stare naturală este aproape întodeauna amestecat  cu argint şi uneori conţine cupru şi fier. De obicei este 70-90 % aur. În stare pură are culoarea galben deschis. Cu cât conţine mai mult argint cu atât este mai alb. Aurul din mine este de obicei maroniu datorită rocilor iar cel din albiile râurilor galben. Uneori aurul se întâlneşte şi sub formă de cristal. Regiunile cu aur de cea mai bună calitate sunt: California, Colorado, Ontario, Mexico, Australia, Ungaria şi în sudul Africii (cel mai mare producător).

III. structură

Structura moleculei de aur este cubică. Este un metal moale de aceea se combină cu argint, cupru sau alte metale. Aurul este cea mai maleabilă şi ductibilă substanţă cunoscută. Nu se decolorează de aceea este unul dintre cele mai rezistente metale.

IV. Utilizări

Este folosit în construirea unor aparate ştiinţifice, pentru monede, pentru înfrumuseţarea danturii (folosit în medicina dentară), în procesele fotografice, materiel pentru bijuterii.
Afiseaza detaliiAscunde detalii
cristinastory.com

Scroll